Senior Recruitment Officer

Heb jij een neus voor het zoeken naar talenten en kan je mensen enthousiasmeren om voor Allianz te komen werken? Heb jij zin om de “employer brand” van Allianz “Let's care for tomorrow” verder op de kaart te zetten en wil je meewerken aan de uitbouw van onze rekruteringsafdeling alsook de daarbijhorende rekruteringsstrategie?

Dan ben jij de kandidaat die we zoeken!

Hoe ziet een doordeweekse dag van één Recruiter binnen Allianz eruit?

In de rol van “Talent Acquisition and Campus Recruitment Specialist ” ben je verantwoordelijk voor de invulling van onze interne vacatures in België. Naast de opmaak van functie beschrijvingen, gesprekken met het management en het beheren van de verschillende rekruteringstools en vacaturebanken ga je actief op zoek naar kandidaten en screen jij hen grondig via telefoon/video en interviews, interpreteer je de testresultaten, stel je evaluatierapporten op en geef je onderbouwde professionele feedback aan de business. Nadien beheer je het loonvoorstel in samenspraak met onze HR Business Partners en draag je zorg voor de contractondertekening. Naast dit geheel zal je eveneens werken aan verschillende projecten en processen zodat we steeds een up-to-date rekruteringsbeleid kunnen garanderen.

Zoals je leest is de rol vrij breed. Jouw verantwoordelijkheden kan je als volgt omschrijven:

 • Jij bent eindverantwoordelijk voor het opvolgen en uitvoeren van het volledige wervings-en selectieproces om bij te dragen tot een optimale personeelsbezetting voor de verschillende afdelingen binnen Allianz. 
 • Jij zet een optimaal en kwalitatief rekruteringsproces op, rekening houdend met de beschikbare middelen en tijd om de “ candidate & hiring manager experience” verder te optimaliseren.
 • Jij zoekt uit wat de beste rekruteringsmix is om talenten te identifiëren dit eventueel in samenwerking met externe partners om een bestand op te bouwen van talentpools.
 • Jij voert de interviews en testen uit die moeten toelaten de technische expertise, competenties en het toekomstige potentieel te meten om een advies te verlenen aan het betrokken management en HRBP’s
 • Jij hebt oog voor het onderhouden van de bestaande rekruteringssystemen/database van kandidaten en je stelt de nodige statistieken op om het management en de HRBP’s geactualiseerde informatie te geven
 • Jij neemt deel of initieert zelf nieuwe projecten binnen jouw domein waaronder de verdere optimalisatie van de rekruteringsprocessen, verdere uitbouw van onze Campus recruitment Strategy, Young Talent programma’s, enz....
 • Jij treedt op als intern specialist en sparring partner van management en HRBP’s betreffende rekrutering en selectie en volgt daarom de meest recente ontwikkelingen en tendensen op binnen het vakgebied

Wie ben jij?

 • Om deze rol goed te kunnen vervullen zijn volgende ervaring en kennis belangrijk en verwachten we volgende competenties:
 • Je hebt een Master Degree met een specialisatie in Business Management, Economie, Psychologie, HR of Financiën en hebt een sterke affiniteit met het verzekeringswezen.
 • Je hebt minstens 3 jaar werkervaring binnen een soortgelijke functie binnen een corporate structuur en/of binnen een selectiekantoor. Een ervaring in IT aanwerving is een pluspunt.
 • Je hebt sterk affiniteit met “social media” en andere digitale rekruteringstools
 • Je bent perfect tweetalig (NL-FR) met zeer goed kennis van het Engels, en hebt een zeer goede MS Office kennis. 
 • Je bent een netwerker en vormt de brug tussen selectie en de business. Je legt dan ook gemakkelijk contact en bouwt hechte partnerships uit.
 • Je bent integer, enthousiast en neemt graag initiatieven.
 • Je kan zowel zelfstandig als in teamverband werken en weet je dagtaken efficiënt te organiseren.

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Werken in een dynamische en inspirerende omgeving bij Allianz: een wereldleider in verzekeringen. 
 • Je komt te werken op een uitdagende afdeling met een aangename sfeer, vrijheid en zelfstandigheid.
 • Om de nodige kennis op korte termijn op te doen bieden wij jou een uitgebreid inwerktraject met diverse cursussen en scholing.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden verantwoordelijkheden en een salaris dat past bij jouw vaardigheden aangevuld met extralegale voordelen waaronder maaltijdcheques, ecocheques, sport- en cultuurcheques, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin

Ben jij nieuwsgierig over Allianz ?

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte topemployer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en in onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, Allerlei risico's) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Senior Recruitment Officer

HRM Brussel Solliciteer nu