Risk Engineer

Laten we ons even voorstellen: Wij zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte topemployer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en in onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. 

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, Allerlei risico's) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 

Let's care for tomorrow.

DE ROL

Voorkomen is beter dan genezen! Grote maar ook kleine ondernemingen worden dagelijks geconfronteerd met risico's. Als Risk Engineer binnen MidCorp (Mid Corporations) reik je technische expertise en risicomanagement oplossingen aan voor MidCorp klanten in België.

Jouw werkweek ziet er zo uit : 

In de rol van Risk Engineer kom jij te werken in het groeiende en enthousiaste team Risk Engineering Benelux. Als Risk Engineer beoordeel je risico's, leer je van schades en bied je kennisoverdracht aan voor klanten. Het doel is om (bedrijfs)schade zo veel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan de productieomgeving van een industriële onderneming. Op basis van een analyse zorg jij ervoor dat risicotechnische maatregelen worden genomen. Met deze maatregelen worden risico’s verkleind en daarmee ook de eventuele omvang van schade in het geval van een calamiteit. Het analyseren van deze risico’s doe je niet achter je bureau maar bij de klant, je bent dus veel op pad: een zeer afwisselende en verantwoordelijke baan.

Het team bestaat uit 3 Engineers in België en 11 in Nederland. Bovendien schakel je met (externe) partijen om de risico's en daarmee ook de risicobeheersing goed in kaart te brengen. Op basis van jouw technische expertise worden risicoverbeteringen voor bestaande maar ook nieuw te bouwen voorzieningen gerealiseerd. Je bent dus de technische spil tussen klant en underwriting.

Een aantal werkzaamheden komt dagdagelijks naar voren, denk daarbij aan:

 • Het plannen en uitvoeren van uitgebreide risicoanalyses en het leveren van technische expertise en advies. Je levert passende risicomanagement oplossingen en bezoekt klanten regelmatig op locatie.
 • In jouw rol ben jij de dienstverlening vanuit Allianz en bedien jij de klant optimaal.
 • Je bespreekt mogelijke risicoverbeteringen voor zowel bestaande en nieuwe klanten op een proactieve manier. 

Wie ben jij?

 • Je bent Industrieel Ingenieur, bijvoorbeeld Chemie of Electromechanica.
 • Je hebt interesse in of affiniteit met (fire) safety engineering, risico evaluaties, Health & Safety, kwaliteitsborging en risico managementtechnieken.
 • Collega’s of vrienden omschrijven jou als zeer klantgericht.
 • Je bent een teamplayer en in staat om complexe informatie vlot tot je te nemen, te verduidelijken en over te brengen aan jouw gesprekspartner.
 • Je spreekt Nederlands met goed kennis van Engels en Frans.

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Werken in een dynamische en inspirerende omgeving bij Allianz: een wereldleider in verzekeringen. 
 • Je komt te werken op een uitdagende afdeling met een aangename sfeer, vrijheid en zelfstandigheid.
 • Om de nodige kennis op korte termijn op te doen bieden wij jou een uitgebreid inwerktraject met diverse cursussen en scholing.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden een salaris dat past bij jouw vaardigheden en verantwoordelijkheden, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin
Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Risk Engineer

Risk management Brussel Solliciteer nu