Risk Engineer

Voorkomen is beter dan genezen! Grote maar ook kleine ondernemingen worden dagelijks geconfronteerd met risico's. Als Risk Engineer binnen MidCorp (Mid Corporations) reik je technische expertise en risicomanagement oplossingen aan voor MidCorp klanten in België.

Jouw werkweek ziet er zo uit : 

In de rol van Risk Engineer kom jij te werken in het groeiende en enthousiaste team Risk Engineering Benelux. Als Risk Engineer beoordeel je risico's, leer je van schades en bied je kennisoverdracht aan voor klanten. Het doel is om (bedrijfs)schade zo veel mogelijk te beperken. Denk bijvoorbeeld aan de productieomgeving van een industriële onderneming. Op basis van een analyse zorg jij ervoor dat risicotechnische maatregelen worden genomen. Met deze maatregelen worden risico’s verkleind en daarmee ook de eventuele omvang van schade in het geval van een calamiteit. Het analyseren van deze risico’s doe je niet achter je bureau maar bij de klant, je bent dus veel op pad: een zeer afwisselende en verantwoordelijke baan.

Het team bestaat uit 3 Engineers in België en 11 in Nederland. Bovendien schakel je met (externe) partijen om de risico's en daarmee ook de risicobeheersing goed in kaart te brengen. Op basis van jouw technische expertise worden risicoverbeteringen voor bestaande maar ook nieuw te bouwen voorzieningen gerealiseerd. Je bent dus de technische spil tussen klant en underwriting.

Een aantal werkzaamheden komt dagdagelijks naar voren, denk daarbij aan:

 • Het plannen en uitvoeren van uitgebreide risicoanalyses en het leveren van technische expertise en advies. Je levert passende risicomanagement oplossingen en bezoekt klanten regelmatig op locatie.
 • In jouw rol ben jij de dienstverlening vanuit Allianz en bedien jij de klant optimaal.
 • Je bespreekt mogelijke risicoverbeteringen voor zowel bestaande en nieuwe klanten op een proactieve manier. 

Wie ben jij?

 • Je bent Industrieel Ingenieur, bijvoorbeeld Chemie of Electromechanica.
 • Je hebt interesse in of affiniteit met (fire) safety engineering, risico evaluaties, Health & Safety, kwaliteitsborging en risico managementtechnieken.
 • Collega’s of vrienden omschrijven jou als zeer klantgericht.
 • Je bent een teamplayer en in staat om complexe informatie vlot tot je te nemen, te verduidelijken en over te brengen aan jouw gesprekspartner.
 • Je spreekt Nederlands met goed kennis van Engels en Frans.

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Werken in een dynamische en inspirerende omgeving bij Allianz: een wereldleider in verzekeringen. 
 • Je komt te werken op een uitdagende afdeling met een aangename sfeer, vrijheid en zelfstandigheid.
 • Om de nodige kennis op korte termijn op te doen bieden wij jou een uitgebreid inwerktraject met diverse cursussen en scholing.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden een salaris dat past bij jouw vaardigheden en verantwoordelijkheden, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin

Allianz doet er ook alles aan om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, dus het rekruteringsproces verloopt gewoon via Webex.

Benieuwd naar Allianz ?

Allianz is al jaren de grootste verzekeraar ter wereld. Wij handhaven deze positie door dagelijks een goede relatie met onze makelaars te onderhouden en uit te bouwen. Daarom is het voor ons belangrijk om de beste kandidaten voor deze functie te selecteren. Allianz biedt een volledig assortiment producten (Leven / Niet-Leven) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote bedrijven.

Allianz Benelux telt ongeveer 2.000 medewerkers, waarvan 1.000 in België. Allianz staat als werkgever garant voor een optimaal kader voor de ontwikkeling van uw kennis en uw loopbaan. In deze context zijn onze waarden: Connected, Responsible, Caring en Excellence.

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
2 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Risk Engineer

Risk management Brussel Solliciteer nu