Insurance Sales Advisor

Laten we ons voorstellen:

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte teamplayer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. 

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, letsel en workers accident verzekeringen) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 

De rol

Ter versterking van onze customer service teams op de afdeling Property & Casualty zijn wij op zoek naar aanstormend talent dat naast klantcontact ook een goede kennis heeft van de verzekeringswereld en de aangeboden producten en diensten.

Voor deze rol zijn we op zoek naar ambitieuze mensen die zichzelf na enkele jaren op onze operationele afdeling zullen zien evolueren binnen de organisatie. Als bedrijf geloven we in het potentieel van onze medewerkers en bieden we ontwikkelings- en carrièremogelijkheden.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?

Als adviseur aan de makelaars heb je als taak om in naam van Allianz de partners met name de makelaars te informeren en antwoorden te geven met aangeboden producten en diensten. Daarnaast biedt de Makelaarsadviseur met de hulp van experts en / of andere afdelingen adequate oplossingen voor de uitdagingen waarmee makelaars worden geconfronteerd bij het beheer van hun dossiers. Het werk van de makelaarsadviseur gebeurt voor 50% via direct contact en voor 50% via e-mail in twee talen (NL / FR).

Op onze afdeling wordt zowel telefonisch als per e-mail contact gelegd in beide landstalen: Nederlands en Frans. Om deze reden is tweetaligheid een must.

Hoe ziet een typische dag eruit binnen deze afdeling ?

 • Je gaat de klant helpen van A tot Z, dit wil zeggen van het eerste telefonische contact tot de afhandeling en opvolging van zijn contract.
 • Dit betekent dat je op een heel klantvriendelijke en efficiënte manier de klant contacteert om de offerte met hem te overlopen of aan te passen.
 • Als de klant akkoord gaat met deze offerte, zorg je voor de onderschrijving van het contract in overeenstemming met de interne en wettelijke regels op dit gebied
 • Je volgt de dossiers van A tot Z om de best dienstverlening te bieden, zoals het verzamelen van alle vereiste documenten die nodig zijn om het contract op te maken tot het onderschrijving van het contract zelf.

Naast deze aspecten heb je:

Ervaring in een dienstverlenende sector

 • Je zorgt voor een positieve beleving door actief te luisteren en te reageren op verzoeken van partners en klanten.
 • Je beheert op tijd een stroom van oproepen en e-mails van klanten.
 • Je zorgt ervoor dat onze partners en klanten zich gewaardeerd en ondersteund voelen.
 • Je onderhoudt duurzame zakelijke relaties, gebaseerd op vertrouwen.
 • Je werkt mee aan de constant verbetering van de afdeling om zo onze partners en klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Beheer

 • Je doet het nodige onderzoek in de dossiers om de ins en outs van een contract te begrijpen.
 • Je gebruikt de methodologie en beschikbare middelen om te zorgen voor consistentie in de benadering van de aangeboden producten en diensten.
 • Je doet aanbevelingen om onze dienstverlening en de tevredenheid van partners en klanten te verbeteren.
 • Je zorgt voor de opvolging van je interventies in de dossiers van A tot Z.

Wie ben jij ?

 • Je bent perfect tweetalig: Nederlands en Frans.
 • Je hebt ervaring in de verzekeringswereld, bij een andere verzekeraar of makelaar, en je hebt zeer goede kennis van het BOAR gedeeld (Brand, Ongevallen, letsel en workers accident verzekeringen).
 • Je hebt minimaal een bachelordiploma in verzekerings-, financiële of juridische wetenschappen of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent communicatief en klantgericht 
 • Je bent vertrouwd met MS-Office-tools (Excel, Word, etc.).

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Je krijgt opleidingen om jouw kennis van Allianz-producten en juridische wijzigingen te verbreden. Veel van deze trainingen zijn certificerend.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden een salaris dat past bij jouw vaardigheden en verantwoordelijkheden, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin.

In België is Allianz een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen en financiële dienstverlening. Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, Allerlei risico's) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. We hebben ervoor gekozen onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen. Zij zijn de schakel tussen de klanten en onze maatschappij. De maatschappij heeft meer dan 1.000 medewerkers in België en is een filiaal van Allianz, wereldleider in verzekeringen en activabeheer.

Solliciteer nu
Geslacht
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.

Insurance Sales Advisor

Operations Brussel Solliciteer nu