Communication Project Coordinator

Laten we ons voorstellen: We zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte teamplayer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. 

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, letsel en workers accident verzekeringen) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 

DE ROL

Als onderdeel van het Communicatie & Branding team ben je verantwoordelijk voor het structureel verbeteren van onze communicatie. Hierbij ligt de focus op klantcommunicatie: denk aan het organiseren van trainingen, ontwikkelen van een schrijfstijlwijzer, borgen van juiste content en look and feel van onze uitingen en coördineren van domein overstijgende activiteiten. Tevens borg je dat de diverse uitingen binnen HR, interne en externe communicatie, brokercommunicatie en klantcommunicatie op elkaar afgestemd worden door middel van een gedetailleerde planning. 

Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen waar klantcommunicatie plaatsvindt, denk dan aan onze claimsbehandelaren, operationele afdelingen, maar zeker ook onze Business Transformation Unit waar de website en andere digitale portalen worden onderhouden waarmee we onze klanten van alles op de hoogte houden. Daarnaast onderhoud je goed contact met HR, Sales en binnen de eigen afdeling met de corporate communicatie collega’s om alle uitingen goed op elkaar af te stemmen.

Als Projectmanager; ben je onderdeel van een Benelux team om onze communicatie naar een hoger niveau te tillen, maar ook het corporate communicatieteam en het branding team worden je directe collega’s. Er is dus voldoende mogelijkheid om samen te sparren met collega’s om het beste resultaat te bereiken voor onze klanten en jezelf verder te ontwikkelen

Jouw verantwoordelijkheden:

Je bent verantwoordelijk voor het structureel verbeteren van communicatie door Allianz Benelux. Doorhet inregelen van support voor de collega’s die hier dagelijks mee bezig zijn en het houden van overzicht draag je actief bij aan het verbeteren van onze klanttevredenheid. 

Belangrijkste aandachtsgebieden:

 • Ontwikkelen en aanjagen van continue verbetering van onze (klant)communicatie als centraal aanspreekpunt voor de Benelux-organisatie
 • Borgen afstemming communicatie-uitingen Allianz Benelux
 • Ontwikkelen en (laten) uitvoeren van schrijftrainingen en het ontwikkelen van een schrijfwijzer voor Allianz Benelux.
 • Actieve deelname aan projecten waarin (klant)communicatie centraal staat zowel binnen Allianz als in de branche
 • Projectmanagement

Wie zoeken we ?

 • Je hebt een masterdiploma in communicatie of gelijkwaardig
 • Werkervaring in een klantgerichte industrie/bedrijf is een pré.
 • Een bewezen trackrecord op het gebied van projectmanagement en affiniteit met communicatie.
 • Je bent zelfstandig, zelf startend en bewaakt structuur.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, je kunt je uitstekend schriftelijk uitdrukken in het Nederlands en Frans en hebt tevens goede vaardigheden in het Engels ; diretaligheid is hier zeer belangrijk want, als Project Coordinator ben jij in contact met afdelingen die communiceren in het Frans en Nederlands
 • Je weet mensen en afdelingen mee te nemen en te motiveren om te veranderen.
 • Je kijkt regelmatig in de markt om marktbewegingen en inspirerende voorbeelden te identificeren.

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Je krijgt opleidingen om jouw kennis van Allianz-producten en juridische wijzigingen te verbreden. Veel van deze trainingen zijn certificerend.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden een salaris dat past bij jouw vaardigheden en verantwoordelijkheden, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin.
Gender
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.