Client Communication Specialist

Laten we ons voorstellen: We zijn Allianz.

Allianz is wereldwijd sinds jaren de nummer 1 verzekeraar. Iets waar we best trots op zijn maar het is eenvoudiger om er te geraken dan er te blijven. Daarvoor werken we elke dag heel hard. We vinden het heel belangrijk om de goede verstandhouding met onze makelaars te bestendigen en waar het kan zelfs te verbeteren. Elke dag opnieuw. Allianz heeft er dus bewust voor gekozen om onze producten en diensten exclusief via professionele makelaars op de markt te brengen.

Allianz als werkgever is een échte teamplayer die alles doet om de carrière van zijn werknemers een ferme boost te geven. Dat vinden we héél belangrijk. 

In België is Allianz dus een van de belangrijke spelers op de markt voor verzekeringen. We zijn met meer dan duizend collega’s in België en onze Nederlandse collega’s verdubbelen dat getal; samen vormen we één geheel maar graag vernoemen we ook nog even onze collega's in Luxemburg; samen vormen we Allianz Benelux. 

Allianz biedt een volledige waaier van diensten BOAR (Brand, Ongevallen, letsel en workers accident verzekeringen) en Leven (Voorzorg en Beleggingen) aan particulieren, zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen. 

DE ROL

Als onderdeel van het Communicatie & Branding team ben je verantwoordelijk voor een uniforme tone-of-voice in de communicatie naar onze klanten om onze doelstelling voor klanttevredenheid te bereiken. Je werkt nauw samen met de verschillende afdelingen waar klantcommunicatie plaatsvindt enerzijds door te adviseren, maar veelal ook door zelf te schrijven. Denk dan aan onze claimsbehandelaren, operationele afdelingen, maar zeker ook onze Business Transformation Unit waar de website en andere digitale portalen worden onderhouden waarmee we onze klanten van alles op de hoogte houden.

Als Client Communication Specialist ben je onderdeel van een Benelux team om onze klantcommunicatie naar een hoger niveau te tillen, maar ook het corporate communicatieteam en het branding team worden je directe collega’s. Er is dus voldoende mogelijkheid om samen te sparren met collega’s om het beste resultaat te bereiken voor onze klanten en het beste uit jezelf te halen.

Jouw verantwoordelijkheden

Je bent verantwoordelijk voor een uniforme tone-of-voice in de communicatie naar onze klanten. Door hierover te adviseren en zelf aan mee te werken draag je actief bij aan het verbeteren van onze klanttevredenheid. Dit doe je door:

 • Een uniforme tone-of-voice te ontwikkelen en te waarborgen voor klantcommunicatie, uiteraard in samenwerking met de diverse betrokken afdelingen in het communiceren met klanten.
 • Het opstellen van een gestructureerd verbeterplan waarbij rekening gehouden wordt met impact en frequentie van de klantcommunicatie.
 • Je verzamelt en analyseert dagelijks data om de huidige inhoud van onze communicatie aan te passen of te verbeteren.

Dit ben jij

 • Je hebt een masterdiploma in communicatie of gelijkwaardig
 • Werkervaring in een klantgerichte industrie/bedrijf is een pré.
 • Een bewezen trackrecord op het gebied van klantcommunicatie.
 • Je bent ondernemend, bereid anderen te helpen en hebt een passie voor communicatie. 
 • Je bent zelfstandig en start initiatieven als je dingen ziet die verbeterd kunnen worden.
 • Je hebt sterke communicatieve vaardigheden, je kunt je uitstekend schriftelijk uitdrukken in het Frans en hebt tevens goede vaardigheden in het Engels
 • Je bent een echte teamplayer en zoekt graag de samenwerking op met anderen.
 • Je kijkt regelmatig in de markt om marktbewegingen en inspirerende voorbeelden te identificeren.

Talent moet worden beloond! Dit is wat wij aanbieden : 

 • Je krijgt opleidingen om jouw kennis van Allianz-producten en juridische wijzigingen te verbreden. Veel van deze trainingen zijn certificerend.
 • Een echt evenwicht tussen werk en privé dankzij een zeer flexibele telewerkformule.
 • Een comfortabele en gezonde werkomgeving, vlot bereikbaar (nieuw gebouw, naast station Brussel-Noord)
 • Kies een carrière in plaats van een baan! Wil je na verloop van tijd iets anders proeven? We moedigen je aan om al je talenten ten volle te benutten en begeleiden je naar doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.
 • We bieden een salaris dat past bij jouw vaardigheden en verantwoordelijkheden, en een uitstekende groeps- en hospitalisatieverzekering voor jou en jouw gezin.
Gender
Slechts één bestand.
8 MB limit.
Toegestane typen: pdf doc docx.