PRENONS SOIN DE L’AVENIR.

Pour offrir un avenir sûr, Allianz propose bien évidemment des assurances solides et durables. Mais
cela ne s’arrête pas là. En tant qu’assureurs, nous nous devons également de contribuer à une société
meilleure. Comment concrétiser notre responsabilité sociale ?

Nous prenons nos responsabilités de différentes manières. Ainsi, Allianz soutient de nombreuses œuvres caritatives. Citons par exemple Habitat for Humanity, qui aide les gens à mener une existence autonome en contribuant à la construction de leur logement et de pompes à eau. Une équipe s’est d’ores et déjà rendue en Zambie avec Habitat for Humanity afin d’aider à la construction d’habitations. Une autre équipe se tient prête à partir si la situation liée au Covid-19 le lui permet.

Allianz World Run

We bouwen niet alleen maar lopen ook voor het goede doel. Elk jaar doen er weer heel veel collega’s mee aan de wereldwijde Allianz World Run. Hoe meer we sporten, hoe meer geld Allianz doneert aan SOS Kinderdorpen, dat kinderen zonder familie een warm thuis biedt. Ook dit jaar zullen we weer met z’n allen een steentje bijdragen.

Benelux Awards & Team Challenges

Al onze collega’s krijgen bovendien zelf de mogelijkheid om goede doelen te ondersteunen. Bijvoorbeeld via de Team Challenges. Als je als team binnen Allianz een speciale target haalt, ontvang je een mooi bedrag om aan een organisatie te doneren. En dan zijn er de Benelux Awards voor bijzondere prestaties. Alle winnaars ontvangen een cheque om weg te geven aan een liefdadigheidsinstelling van hun eigen keuze.

Vrijwilligerswerk

In Nederland, daarnaast dragen we via vrijwilligerswerk ons steentje bij. In Nederland doen we dat bijvoorbeeld via NL Doet, een nationale dag voor vrijwilligerswerk. We hebben in voorgaande jaren onder meer de botanische tuin in Rotterdam geholpen, geklust in het Familiehuis Daniel den Hoed en kinderen met een beperking paardrijles gegeven. Verder doen we in Nederland elk jaar mee met Fix je Risk, waarbij collega’s als gastdocenten op scholen les geven over het nut van verzekeringen.

In België ondersteunen collega’s de Brailleliga. Ze hebben bijvoorbeeld meegedaan aan de Warmathon van Stubru om geld op te halen voor dit goede doel.

Covid-19-hulp

In de huidige pandemie nemen we eveneens onze sociale verantwoordelijkheid. Toen de mondmaskers begin vorig jaar schaars waren hebben we onze voorraad mondmaskers aan ziekenhuizen gedoneerd. En we werken mee aan initiatieven in de verzekeringswereld om klanten te ondersteunen in deze moeilijke tijden.

Envie de travailler chez Allianz?

Voir les offres d’emploi